Bengaalse gamba’s in paksoi
De Bengaalse gamba’s eerst volledig schoonmaken; de schil, poten, darm en kop erafhalen en daarna spoelen met een beetje azijn. Vervolgens 1 gemalen peper, 4 grote teentjes fijn gemaakte knoflook en 1 grote gemalen ui bij de gamba’s voegen.
Om het geheel op smaak te brengen het volgende erbij voegen:
– 3 theelepels zout
– 2 theelepels smaakverfijner (Aromaat)
– 1 theelepel aji-no-moto
– ½ theelepel zwarte peper
Alles flink mengen en minimaal een uur laten intrekken. Voor een sterkere smaak kunt u het mengsel ook een hele dag laten intrekken.
De wortel oftewel de onderste kant van de Paksoi blaadjes wegsnijden en deze vervolgens flink spoelen met water. Daarna in stukken van 3 snijden, ook in de breedte, zodat het sneller gaar wordt.
Zet de pan op vuur en schenk er olie in. Snij een hele ui in kleine stukjes en doe dit in de pan. Doe daarna de garnalen in de pan met uien en laat het in 10 tot 20 minuten gaar worden op zacht vuur.
Haal de garnalen vervolgens uit de pan en zet ze in een schaal. Voeg al het paksoi in dezelfde pan en kook hem heel even flauwtjes gaar.
De paksoi daarna eruit halen en bij de garnalen in de schaal voegen. Meng dit verlogens met elkaar en het gerecht is klaar.
Dit kan ook als hoofdgerecht klaargemaakt worden. In dit geval gewoon wat rijst erbij voegen.
Anchu
sambal bij Lekkel Lekkel
\”De wortel oftewel de onderste kant van de Paksoi blaadjes wegsnijden en deze vervolgens flink spoelen met water.Daarna in stukken van 3 snijden, ook in de breedte, zodat het sneller gaar wordt.\”
Moet je de wortel in stukken snijden??
😕
Beetje zonde van de rest van de paksoi
kun je van de ingewanden ook garnalenbloedworst
maken ?
Nou je mag eigenlijk geheel het wortel gebruiken, maar meestal snij ik 2 cm van af en gooi ik weg .. ik gebruik meer groen!
is 10 tot 20 minuten niet een beetje lang voor garnalen/gamba’s
en over hoeveel garnalen heb je het dat de ui en knoflook zijn berekend?