BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

zaterdag 18 november
2017

Chatney Hindoejongerendag 2010 Speciaal

ImageHet afgelopen weekend werd voor de tweede keer de Chatney Hindoejongerendag georganiseerd in het mediaplaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Dit keer stond het programma in het teken van Divali, waarbij er workshops werden gegeven, lezingen waren, moderne en klassieke muziek werd gespeeld, gezongen, gedanst, toneel werd opgevoerd.. kortom: een heel divers programma met veel entertainment!

 

Om kwart voor twee arriveerde ik bij de oostelijke ingang van de jaarbeurs. Bij binnenkomst in de foyer van het mediaplaza voelde ik direct een gezellige, huiselijke sfeer. Kort hierna werden we opgeroepen om de grote zaal in te gaan. Deze was prachtig ingericht met kleurrijke lichten, een rond podium in het midden en daaromheen heel veel schattige poefjes!

Image 

Na de hartelijke verwelkomingstoespraak van de heer Chander Mathura (hoofdredacteur OHM), ging het programma van start. Er was zoveel, dat ik wel vijf artikelen kan schrijven erover. Aan het begin werd er onder begeleiding van het kinderkoor van Pritie Matai een grote diya aangemaakt. Swami Raghavanand voerde een gebed uit en gaf een korte, maar zeer duidelijke uitleg over de betekenis van Divali.

Narsingh was de host van de avond en bracht behalve humor ook interactie met het publiek.

De optredens tussendoor waren vol passie en energie. Zangers Brahma en Rajesh en zangeressen Aruna, Rachel en Rashmi verrasten het publiek keer op keer met onder andere eigen versies van bestaande nummers, waaronder een hippe versie van 'Lakshmi Mayya utaare teri arti'. De nummers werden begeleid door de band Mahaveda Music.

Image 

Behalve Mahaveda Music was ook Rishi Dhir & Ensemble aanwezig om het publiek te laten genieten van de prachtige klassieke muziek die zij verzorgden. Heel verassend en erg positief ontvangen onder het publiek, was het samenspel tussen Mahaveda Music en Rishi Dhir & Ensemble. Een fusie van soft rock met klassieke Indiase muziek. 'Asian Massive' zoals het ook wordt genoemd. Ik stond er versteld van!

ImageDansschool Natya Sudha ('zuivere dans'), voerde verschillende malen de welbekende Bharata Natyam dans op, maar dan iets levendiger dan ik gewend ben. Er was een stuk ballet dat solo werd opgevoerd terwijl zangers Brahma en zangeressen Rachel en Rashmi een lied zongen.


De toneelopvoeringen van acteur Jimmy Roemer en actrice Ghieslaine waren erg amusant, met een kern van waarheid over de manier waarop sommige gezinnen de dag van Divali doorbrengen.

ImageTussen het hoofdprogramma waren er workshops te volgen. Wat ik wel erg jammer vond, was dat bezoekers alleen twee van de negen workshops konden volgen, terwijl ze allemaal even interessant klonken!

 

Misschien wel het meest bijzondere van de avond, waren de lezingen. Behalve Swami Raghavanand, waren er ook twee andere sprekers: Ajay Mangal en Jeffrey Armstrong. Beide waren ze zeer inspirerend en motiverend. Zij brachten nieuwe, verassende inzichten aan de hand van veel humor en interactie met het publiek. Zo wilde Ajay Mangal het publiek een nieuwe mantra leren voor succes, maar alleen als het publiek dat écht wilde. Hiervoor moest iedereen zo overtuigend mogelijk 'YES!' roepen. Na dit ongeveer vier keer achter elkaar 'geschreeuwd' te hebben, zei dhr Mangal: 'Dat was de Mantra'.

Bij de 'Grande Finale' kwamen alle artiesten nog even terug. De zangers en zangeressen zongen de hippe versie van 'Lakshmi Mayya' waarbij de hele zaal meedanste en klapte op de maat van de muziek. Het was een spetterend eindoptreden en ik zag alleen maar lachende gezichten om mij heen. Ik slaakte een zucht van tevredenheid en verrijking toen het echt afgelopen was.

Image 

Er is mij eigenlijk veel meer bijgebleven van deze prachtige middag en avond dan ik kan vertellen. Ik heb kennis opgedaan, nieuwe inzichten gecreëerd, ben vooral erg geïnspireerd geraakt, heb nieuwe mensen leren kennen en ik weet zeker, dat ik er de volgende keer ook weer bij wil zijn!

 

Quotes: 

Image'Het was goed om te zien dat de 2e editie van de Chatney Hindoejongerendag ten opzichte van de 1e editie twee keer zo groot was. Kwamen er vorig jaar ongeveer 120 geïnteresseerden. Dit jaar waren dat er ruim 350. Het was een geslaagd evenement. Als het ons lukt om elk jaar op deze manier door te groeien dan zou het geweldig zijn. We gaan ervoor.' - Narsingh Balwantsingh (Presentator)

 

 'De Chatney Hindoe Jongerendag was erg leuk! Tijdens de workshops en de toespraken veel dingen geleerd, vooral hoe ik het in mijn eigen leven kan toepassen. Dat was heel erg nuttig.'  - Daisy Ganpat (Bezoeker)

"Dit was voor mij de eerste Chatney Hindoejongerendag en ik ben er zeer over te spreken. De organisatoren hebben er ogenschijnlijk veel zorg aan besteed om alles goed te laten verlopen. En zoals bij Divali past, was het programma voor iedereen, ongeacht de leeftijd, sekse of bevolkingsgroep. Voor mij was het in ieder geval een geslaagde dag!" - Ashwin Malahe (Bezoeker)

 'De CHJD was een zeer geslaagd evenement! Wat mij het meest aansprak waren de lezingen. Er waren verschillende sprekers met elk een andere kijk op ‘het licht’. Er kwamen onderwerpen ter sprake over Divali waar ik zelf niks over wist. Dat heeft mij na afloop zeker wel aan het denken gezet en vooral hoe ik dat zou kunnen verbeteren. Het is een dag waar ik met een glimlach naar terug kan kijken.' -  Poonam Singh (Bezoeker)

'De essentie van de middag voor mij is geweest op zoek te gaan naar het Goddelijke licht in mezelf, als ik weet wie ik ben straalt het (divali) licht in mij!'  - Akash Bhaggoe (Bezoeker)

'Deze middag heeft een positieve impact op mij gehad. Het meest interessant vond ik dat vanuit verschillende invalshoeken de essentie en betekenis van Divali naar voren is gebracht. Verder heb ik erg genoten van de muziek, nieuwe talenten en dans. Als het aan mij ligt mag Chatney vaker dit soort dagen organiseren!' -  Wandana Khoesial (Bezoeker)

Image'De Chatney Hindoejongerendag was meer dan zomaar een evenement. Het was een happening! Ik ben trots op het mooie resultaat dat wij als team hebben neergezet. Trots omdat ik zoveel blije gezichten zag! Iedereen die zijn of haar lichtje heeft bijgedragen en erbij was, enorm bedankt. Alleen met jullie hulp kunnen we spreken van een succes. Zonder jongeren is er geen Hindoejongerendag. So keep in touch!' - Brahma T. Ramsodit (Artiest)

 

Geschreven door: Rashna Doerga


FOTO'S
Kijk voor het volledig overzicht van foto's in het - Fotoalbum -

UITZENDINGEN
Kijk naar de Divali uitzendingen van OHM:
Vrijdag 5 november 2010, om 19.55 uur, Nederland 2 (25 min.)
Zondag 7 november 2010, om 15.00 uur, Nederland 2 (30min.)

Kijk voor de volledige reportage naar Spirit24
Vrijdag 5 november 2010, 21.00 - 23.00 uur op Spirit24 (UPC kanaal 27, KPN Interactive kanaal 330, Ziggo kanaal 211 of live via www.spirit24.nl)

 • Shaz

  Brilliant article, keep up the good work :)

 • Ashwin

  Leuke artikel, die kort samenvattend de gebeurtenis weer geeft en mij overtuigd om de volgende keer aanwezig te zijn.

 • de bestrijder van de kwaad

  - Bericht verwijderd -

  Beste schrijver van het bericht dat eerst hier stond,
  Het doet er niet toe wat er waar is van je verhaal, maar persoonlijke beschuldigingen en haat-uitlatingen worden hier niet getolereerd.

  Discussie is toegestaan, maar houd het netjes of verdwijn.

  ps. Het is niet "de kwaad" maar "het kwaad". Doe wat aan je Nederlands.

  Groeten.

 • Geo DJ

  Was hierbij en hoewel er veel 'gezinnen en ouderen' waren, wat het toch echt geslaagd. Geluid was vet goed en het talent ontbrak er ook niet bij de zangers en zangeresen.

  Ik zou zeggen: kom de volgende keer zeker weten!

+/- Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren