BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

zaterdag 18 november
2017

Interview Jayant Harnam Speciaal

Jayant HarnamJayant Harnam, net 22 jaar jong en nu al bezig met zijn eigen film.
Op 20-jarige leeftijd schreef Jayant het verhaal van zijn eerste film: Life is an Art.
De opnames van deze Engelstalige thriller, met een Internationale cast, vonden plaats in februari en maart 2009. De release zal plaatsvinden in november 2009, op het Internationaal Filmfestival in Cannes.

Hier volgt een interview met Jayant:

 

Wanneer is je interesse voor films ontstaan?
Ik ben vanaf mijn tweede al geïnteresseerd in films. De eerste film die ik toen had gezien, was Robocop. Vanaf mijn achtste had ik zoiets van: ik wil regisseren, acteren en mijn eigen films schrijven. Het acteren heb ik achter me gelaten en ben me meer gaan focussen op het schrijven.

Vanwaar die minder grote interesse in acteren?
Acteurs kunnen de gedachte dat er een camera staat makkelijk uitschakelen. Als ik voor de camera sta, dan weet ik dat hij er staat en dat hij me volgt als ik loop. Ik kan dit dus moeilijk uitschakelen.

Met wat voor gevoel begon je de eerste opnames van Life is an art?
Het allereerste gevoel was gewoon de zenuwen. Het is een ervaren crew en cast waar je voor staat. Je hebt zoiets van: je bent de rookie en iedereen is ervaren, maar luistert naar je. Iedereen vraagt je om richtlijnen en wat je wilt. De eerste woorden waren kwamen er niet al te makkelijk uit, maar daarna ging het steeds vlotter en kon ik gewoon precies aangeven wat ik wilde. Als ik naar de eerste dag terugkijk, was dat één van de beste opnamedagen.

Is het oorspronkelijke verhaal nog veranderd tijdens het maken van de film?
Ja, in het origineel verhaal vermoordde The Artist zijn slachtoffers.. In de film verminkt hij ze alleen. Verder zijn de beelden ook iets ruiger geworden dan het geschreven verhaal, omdat dit het verhaal en de personages versterkt.

Jayant HarnamWaarom heb je ervoor gekozen om kunst en misdaad te combineren?
Er is ooit bepaald dat muziek een kunst is, en dat een schilderij een kunstwerk is. Iedereen herkent kunst in bepaalde dingen, dus waarom zou misdaad geen kunst kunnen zijn? Het vereist ook een 'talent' om de perfecte misdaad te plegen die door bepaalde mensen zelfs gewaardeerd wordt.

Waar ben je het meest trots op in of van de film?
De eerste draaidag sowieso, dat is echt perfect gegaan. Dan ook de grote dynamiek die er is tussen de personages Dane deSantos en Claire Jones. Ze hebben allebei wat verloren, maar Dane is dan agressief erover en Claire probeert juist rust in de tent te brengen. Ieder persoon rauwt op zijn eigen manier. En natuurlijk de eindscene.

Is Life is an Art je droomproject of moet die nog komen?
Die moet nog komen. Als Life is an Art klaar is,  gaan er heel wat wegen en deuren open voor me. Met het juiste budget en licenties wil ik dan beginnen aan mijn droomproject.

Wil je van het regisseren je beroep maken of is het meer een grote hobby?
Uiteindelijk moet het wel mijn beroep worden. Ik heb nu een baan bij DHL, maar ik wil binnen twee jaar van het regisseren een fulltime baan maken.

Wil je in Nederland regisseren?
Nee, in het buitenland. Nederland heeft een te kleine filmwereld, ik denk niet dat ik hier tot mijn recht kan komen. Ik wil voor Hollywood gaan.

Wat zijn je plannen na Life is an Art?
Een tweede en derde film. Ik ben iemand die niet teveel stil kan zitten en ik wil vooral geen eendagsvlieg worden. Ik was in Cannes al bezig met het promoten van mijn tweede film en ben ook druk bezig producenten te spreken hierover. Ik wacht eerst af hoe Life is an Art eruit gaat zien. Als men ziet dat het een goede film is, is de kans groot dat ik naar Canada of Amerika kan voor m’n tweede film.

Ik wens Jayant heel veel succes met zijn carrière als filmregisseur en wacht vol verwachting af op de release van Life is an Art. Tot die tijd is de trailer te zien op de website:

http://lifeisanartmovie.com/
Life Is An Art

  • RajenKing

    Zo ik ben wel benieuwd naar een Nederlandse triller, lijkt me een goeie film.

    8)

  • NikkiRoktoe

    Krijgen we 'm ook in de bioscoop te zien????

+/- Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren